Over Amsterdam Business Award

Algemeen
De Amsterdam Business Award is een prijs voor voortreffelijk ondernemerschap en wordt jaarlijks uitgereikt in de Metropoolregio Amsterdam. De award is een beloning voor bedrijven die een bijdrage leveren aan de regio door innovatief te zijn, banen te scheppen, duurzaam te zijn en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De award wordt tijdens een feestelijke avond in het NH Grand Hotel Krasnapolsky uitgereikt. De award is een initiatief, gestart door ondernemers voor ondernemers en wordt gesteund door de gemeente Amsterdam, de Kamer van Koophandel en vele andere partijen die betrokken zijn bij het creëren van een ondernemend klimaat via co-creatie. In 2009 heeft het zakenplatform MeerBusiness Amsterdam de prijs bedacht en partners gevonden om dit nieuwe initiatief te realiseren. De Telegraaf, JAN© accountants en belastingadviseursRabobank AmsterdamVan Diepen Van der KroefBDO Accountants en Coebergh Communicatie hebben zich sindsdien bij dit initiatief aangesloten.

Amsterdam Business Award
De award voor voortreffelijk ondernemerschap in de metropoolregio Amsterdam. Een beloning voor innovatie, creatie, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voorgaande jaren is de award gewonnen door Olcay Gulsen from Supertrash, Hans Brouwer from MassiveMusic, Raymond Cloosterman van Rituals, Guido Heezen van Effectory, Renny Ramakers van Droog Design en Oos Kesbeke van Kesbeke Tafelzuren.

International Business Award
Deze categorie is in 2013 toegevoegd aan de Amsterdam Business Award. Dit is een prijs voor buitenlandse bedrijven in de metropoolregio Amsterdam die aan de regio hebben bijgedragen. Het gaat hier om bedrijven die cruciaal zijn voor de economisch ontwikkeling van de regio. TataSteel won de eerste editie, Booking.com de tweede en de laatste award werd toegekend aan MCI-Group.

Culture Award
In 2012 is naast de Amsterdam Business Award een nieuwe categorie bijgekomen, de Culture Award. Dit is een prijs voor culturele organisaties die aangetoond hebben een voorbeeld te zijn in hun vakgebied. Toneel Groep Amsterdam heeft de eerste editie van deze award gewonnen. Pierre Audi van De Nederlandse Opera de tweede, het Amsterdam Dance Event won in 2014 en de laatste cultuur award werd toegekend aan Het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

 

 

Business Platform MeerBusiness Amsterdam

De Amsterdam Business Award is een initatief van MeerBusiness Amsterdam. Amsterdamse ondernemers met een grote passie voor en trots op de stad.

Het zakenplatform MeerBusiness heeft tot doel een verbindende factor van belang te spelen in de economische regio Amsterdam. Door het organiseren van evenementen voor en door bedrijven wordt het netwerken bevorderd. Tevens worden laagdrempelige cursussen en masterclasses aangeboden met behulp van kennispartners waaronder universiteiten en bedrijven met specifieke vakkennis.

“Wij beloven met ons platform niet alleen vergroting van uw netwerk, maar ook uw persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid. Kortom wij willen graag zorgdragen voor uw ‘Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Business Vitaminen’ voor gezond en succesvol ondernemerschap. We noemen ons complete programma ‘de schijf van 5’ voor ondernemers en doelbewuste leiders! De schijf van 5 is de kern van ons succes en verklaart waarom ons platform beter, leuker en mooier is. Het zijn namelijk uw resultaten die beter worden, door duurzaam te verbinden met succesvolle en leuke ondernemende mensen, met een mooi en gemeenschappelijk ideaal.”

Ga naar http://amsterdam.meerbusiness.nl voor meer informatie.

 

MB_logo_new