Next Unicorn Award

 

De winnaars van de Amsterdam Business Awards zijn bedrijven die niet alleen hun sporen hebben verdiend in het ondernemerschap maar ook hun voetafdruk hebben achtergelaten in de Amsterdamse regio. Voorbeeld bedrijven voor velen.

Unicorn_logo_05Vanaf 2015 is de organisatie van de Amsterdam Business Awards gevraagd om ook aandacht te besteden aan de startende bedrijven uit de regio. Spin-offs vanuit de universiteiten, disruptive startups die waarde ketens verstoren, en greenfields vanuit bestaande bedrijven zorgen voor nieuwe samenwerkingsverbanden en uiteindelijk ook nieuwe banen. Een Unicorn -een kreet uit de wereld van het Venture Capital- is een startup die inmiddels verschillende financieringen achter de rug heeft en gewaardeerd wordt op $1 miljard. In Nederland is Adyen een mooi voorbeeld van zo’n Unicorn. Een voorbeeld voor vele nieuwe startups uit de regio.

Vanuit een longlist aan bedrijven die minimaal drie jaar bestaan wordt gekeken naar het innovatief vermogen, de mate van schaalbaarheid, het management, de mate waarin voldoende resources betrokken kunnen worden, de financiële stabiliteit, de bijdrage aan de regio en de sociaal maatschappelijke intentie. Uiteindelijk zullen drie bedrijven op het podium uitgenodigd worden tijdens de Amsterdam Business Inspiration in december. Een evenement waar 1000 ondernemers uit de regio samenkomen in de Beurs van Berlage. De uiteindelijke winnaar van de prijs is een voorbeeld voor de nieuwe generatie startups en zal een pakket aan ondersteunende faciliteiten aangeboden krijgen om de boodschap verder in de markt te kunnen verkondigen.

Inmiddels zijn er drie edities van de Next Unicorn Award geweest, de winnaars daarvan waren:

2015 : WayneParkerKent – Mede-oprichter en CEO Slaven Mandic nam de Award in ontvangst tijdens het ondernemerscongres in De Beurs van Berlage. Slaven Mandic is door de vakjury verkozen tot winnaar van de Amsterdam Next Unicorn Award 2015. De jury wees het webmagazine platform als winnaar aan vanwege haar onderscheidende koers, schaalbaarheid, digitaal instinct en de spin-off functie die WPK ambieert voor de stad als media-hotspot.

2016 : Usabilla – Marc van Agteren (CEO) heeft tijdens de plenaire sessie van de Amsterdam Business Inspiration in de Beurs van Berlage de prijs in ontvangst genomen.
Usabilla verbetert de prestaties van de websites, apps en e-mails van bedrijven als HP, Philips, Booking.com, Lufthansa, KLM, Transavia en The Economist met live user feedback. De software van Usabilla benutten zij om te begrijpen wat de eindgebruiker nodig heeft.

2017 : PICNIC – Gerard Scheij

Wilt u meer informatie over het nomineren voor de Next Unicorn Award  of het deelnemen tijdens de Amsterdam Business Inspiration mail dan met amsterdam@meerbusiness.nl