De jury bestaat uit leden die allen vanuit hun eigen expertise de deelnemers zullen beoordelen. Uit alle nominaties zullen zij uiteindelijk tot drie Amsterdamse genomineerden, één internationaal genomineerde en een cultureel genomineerde organisatie komen.

 

De Juryleden van de Amsterdam Business Award

arthur-van-der-kroefWim Zagt, Partner/Accountant bij JAN© Accountants & Belastingadviseurs

Per 1 juli 2005 is Wim Zagt gaan ondernemen met de partners van JAN©. Zijn rol in het partnerteam is primair het beheren van een grote klanten-portefeuille. Voor zijn klanten is hij de eerstelijns adviseur. Door zijn brede ervaring is hij de man waar zijn klanten op kunnen bouwen. De reismaat die ze vooruit helpt. Zagt is een generalist waarbij wel dient te worden aangetekend dat zijn speciale interesse ligt bij de Horeca, de Vleesbranche, Transport en Fashion.

arthur-van-der-kroefmr. Arthur van der Kroef, Partner Van Diepen Van der Kroef Advocaten

mr. Arthur van der Kroef is medeoprichter van de advocatenmaatschap Van Diepen Van der Kroef Advocaten. Van Diepen Van der Kroef Advocaten is het grootste onafhankelijke advocatenkantoor van Nederland en heeft 6 verschillende vestigingen in en om de Randstad. Vanuit Amsterdam geeft Arthur van der Kroef 13 jaar leiding aan de sectie Fusie en Overname en heeft in die hoedanigheid ruim 150 overnames juridisch begeleid. Daarnaast is Van der Kroef lid van ‘Insolad’, de specialisatievereniging van Insolventierecht advocaten en doceert hij in het faillissementsrecht.

Gervaise Coeberghdrs. Gervaise Coebergh, Founding partner Coebergh Communicatie

Oprichter van o.a. Coebergh Communicatie & PR (1997), SpicePR (2002), VERTOV digital storytelling & social media (2011) en het maatschappelijk initiatief BeterThuis, marktplaats voor senioren services (2013). Bovendien investeert ze als entrepreneur in diverse andere bedrijven. Ook heeft ze een aantal nevenfuncties waaronder in het bestuur van de Stichting Heineken Collection en in de adviesraad van TEDxAmsterdamWomen. In 2011 won Gervaise de Porsche People’s Choice Female Entrepreneur of the Year Award, in 2013 en 2015 werd zij uitgeroepen tot een van de 100 meest succesvolle zakenvrouwen van Nederland.

Stefan_Lohuis_04drs. Stefan Lohuis, Manager MKB Rabobank Amsterdam.

Stefan Lohuis vervulde diverse functies bij de Rabobank voordat hij in april 2015 Manager MKB werd. Dhr. Lohuis studeerde bedrijfskunde aan de VU.

De Juryleden van de International Business Award

drs. Jessica Ylstra, managing director ACS AudioVisual Solutions

Jessica Ylstra is sinds 10 jaar werkzaam bij ACS waarvan de laatste 5 jaar als eindverantwoordelijke. Hiervoor vervulde ze diverse directiefuncties bij onder andere KPN, Unique, Secretary plus en Amsterdam RAI. Ylstra studeerde politicologie aan de UVA.

JuffermansMarco Juffermans, oprichter van White Canvas – Reputation Guards

Marco Juffermans is bestuursvoorzitter van White Canvas – Reputation Guards. White Canvas is gespecialiseerd in online reputatie management voor bedrijven en personen.
Aanvankelijk hield Marco Juffermans zich bezig met webontwikkeling en hosting. Dit deed hij met de onderneming Universal XS. Echter nam de vraag naar online reputatiemanagement steeds verder toe, waardoor White Canvas werd opgericht in 2006. Daarnaast is Marco voorzitter van de Europese branchevereniging ORMI (Online Reputation Management Institute), waarmee hij zich tevens begeeft op het internationale speelveld.

prof. dr. Marc Salomon, decaan van de Amsterdam Business School

Marc Salomon is naast decaan ook hoogleraar Management van Professional Service Firms. Voor zijn aanstelling bij de Universiteit van Amsterdam, was Marc COO bij het advocatenkantoor Stibbe en daarvoor COO en Directeur van Onderzoek bij McKinsey & Company. Hij is ook directeur van het Centrum voor Toegepaste Wiskunde aan de Rabobank geweest. Salomon heeft talloze artikelen gepubliceerd in vooraanstaande tijdschriften o.a in Management Science, Discrete Wiskunde en California Management Review.

Emmy_StoelEmmy Stoel, general manager Hotel Okura Amsterdam

Emmy Stoel is afgestudeerd aan de Bavaria Hotel Berufsfachschule en de Hotel Management School Maastricht.
Emmy Stoel wordt werd per 1 januari 2013 de general manager van het Hotel Okura Amsterdam.
Emmy Stoel werkte eerder al voor Hotel Okura Amsterdam van 1991 tot 2000 in diverse managementfuncties. Aansluitend werkte zij in de hotelbranche in Brussel, Wenen en Frankfurt. Stoel kwam in 2008 terug naar Hotel Okura Amsterdam om daar als deputy general manager aan de slag te gaan.

De Juryleden van de Cultural Business Award

prof. ir. Cees Dam, oprichter en eigenaar Dam en Partners Architecten

Cees Dam is hoogleraar Architectuur aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Op deze faculteit was hij van 1995 tot 1998 tevens decaan. Dam heeft verschillende nevenfuncties gehad naast zijn baan als architect. Hij was voorzitter van de Schoonheidscommissie Amsterdam en van de afdeling Beeldende Kunsten en Vormgeving van de Raad voor de Kunst. Naast verschillende awards voor zijn werk kreeg hij in 1995 de koninklijke onderscheiding van Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Janneke van Wijkdrs. Janneke van der Wijk, directeur Conservatorium van Amsterdam

Janneke van der Wijk is sinds 2011 directeur van het Conservatorium van Amsterdam, het grootste en meest veelzijdige conservatorium in Nederland.Van der Wijk is tevens voorzitter van het netwerk van de Nederlandse Conservatoria. Daarnaast is zij actief in verschillende bestuursfuncties binnen de culturele sector en in het onderwijsveld. Van 2005 tot 2007 was Van der Wijk directeur van de Kamervraag en daarvoor werkzaam bij de overheid in diverse functies. Zij was vanaf 2007 als directeur/kwartiermaker nauw betrokken bij de totstandkoming van het sectorinstituut, waarin het Nationaal Pop Instituut, Donemus, Gaudeamus, de gezamenlijke jazzinstellingen en de Kamervraag zijn gefuseerd. In 2008 werd Van der Wijk de eerste directeur van Muziek Centrum Nederland (MCN), het nationale Sectorinstituut voor de muziek.

Richard_BotRichard Bot, Partner Audit & Assurance bij BDO Amstelveen, BDO Westfriesland

Richard Bot heeft ruime ervaring met de dienstverlening aan non-profitorganisaties. Controle van jaarrekeningen, project- en subsidieafrekeningen. Daarnaast is Richard veelvuldig betrokken bij advisering rond governance, (EU) subsidies, juridische en fiscale structurering stichtingen en de verbetering van tussentijdse cijfers. Hij heeft affiniteit met woningcorporaties, zorginstellingen, welzijnsinstellingen, culturele organisaties, kinderopvang, lokale/regionale en rijksoverheid en overige non-profit instellingen.

eric-traaEric Traa, directeur Markt Centrum Rabobank Amsterdam

Eric Traa is ruim 20 jaar werkzaam voor de Rabobank. Sinds 1 maart 2011 is hij Manager Markt-Centrum bij Rabobank Amsterdam. Voor zijn komst naar Rabobank Amsterdam vervulde hij voor verschillende lokale Rabobanken diverse managementposities in het particuliere, Private Banking en zakelijke werkveld. Ook bekleedde hij de functie van statutair directeur retail. In de Haarlemmermeer was hij in zijn laatste functie kantoordirecteur Hoofddorp. Eric Traa is zeer betrokken bij de stad Amsterdam en actief in diverse nevenfuncties in de zorg en kunst & cultuur.